Verder opbouw van de Zoltar 2019 machine en bekabeling.

Het schiet nu toch lekker op. Tijdens de kerstvakantie nieuwe kogelomloopspindels gemonteerd. De 1205 versies bleken krom te zijn en niet goed verder te richten. Nieuwe 1605 spindels besteld en deze gemonteerd.

Nieuwe kogelomloopspindels 1605 gemonteerd. Beide assen worden voorzien van ieder een eigen stappenmotor NEMA 23 1.9 Nm. Duidelijk is ook de synchronisatieriem te zien waarmee de assen met elkaar zijn verbonden, zodat de portal niet scheef getrokken wordt bij stappenverlies.
X-as eindschakelaar montage, hier wordt een proximity switch gemonteerd op een geprinte houder.
Kabelrups met bekabeling voor de Z-as motor en proximity switches voor Y+ en Y- schakelaar. Je ziet ook de beide stappenmotoren zitten voor de X-as.

De keuze voor het gebruik van de MKS57B motordrivers zullen niet worden gebruikt. De maximale stroom is te beperkt voor de stappenmotors deze is max 2,5 A en bij het testen is gebleken dat de motoren een hogere stroom nodig hebben bij een spanning van 24 V om voldoende power te leveren. In de toekomst worden de motoren met drivers van 4,5 A en een max voedingsspanning van 36 V aangestuurd.